top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

25,3 milions d'euros en sentències i empastres del PP des de 2011

Actualizado: 31 mar 2019

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat les principals conclusions de l'auditoria urbanística encarregada per l'Ajuntament a una empresa externa per a conéixer la situació del municipi. Entre altres dades, el document revela que, des de 2011 fins a 2018, s'han pagat 25.351.957 euros en "empastres" i conflictes urbanístics derivats de la gestió del PP i que la negociació amb els propietaris ha aconseguit un estalvi de 8.180.405 euros. Quant a la conflictivitat judicial actual, l'auditoria descobreix un risc de més de 50 milions d'euros en els expedients que estan ja als jutjats. 

"Quan, en 2011, el nou govern del canvi va arribar a l'Ajuntament de Vila-real vam encarregar una primera auditoria per a saber a què ens enfrontàvem i quina era la situació del municipi. El document va llançar unes dades molt preocupants, amb més de 80 milions d'euros de risc en aprofitaments urbanístics i una gestió urbanística que havia convertit la nostra ciutat en un Monopoly d'especulació, amb una revisió de PGOU per a 140.000 habitants que tan sols existia al cap del Partit Popular", recorda Benlloch. La nova auditoria pren el testimoni d'aquesta primera anàlisi per a avaluar d'una manera objectiva la gestió realitzada en aquests anys i la situació actual. 


"Des de 2011, hem hagut de gestionar una situació molt complicada, defensant en tot moment cada euro dels vila-realencs. Malgrat les dificultats, estem orgullosos del que hem fet, avalat ara per un informe extern, imparcial i objectiu, que suposa un bon resum del realitzat aquests anys i, sobretot, un document de treball per a seguir defensant Vila-real de la ruïna del PP", agrega. La reducció de l'endeutament -del 74% al 60% de 2019-, els més de tres milions destinats a la col·laboració amb entitats socials o els 4,5 milions en plans d'ocupació, que, entre altres factors, han col·locat Vila-real per vuité mes consecutiu com a la ciutat de la Comunitat amb menys atur, són algunes dades del balanç positiu que ofereixen els vuit anys de govern municipal. "Queden moltes coses per fer i sabem que hem de millorar en molts aspectes, però podem estar orgullosos d'haver gestionat el passat, garantint el present i mirant al futur", argumenta.

Entre les seues conclusions, l'auditoria urbanística advoca per "una profunda revisió del plantejament urbanístic" des del model "expansiu" del Partit Popular a un urbanisme "sostenible i coherent". Amb aquest objectiu, l'anàlisi valora la modificació de normes urbanístiques iniciada pel govern actual com "un bon instrument" per a fer front als conflictes derivats de la gestió del PP des de la "cirurgia urbanística". "El PP va plantejar un PGOU impossible que fins i tot el seu propi partit, en la Generalitat, va rebutjar en 2012, deixant a la ciutat en una gravíssima situació, tal com reconeix l'auditoria", adverteix Benlloch. Enfront d'aquesta realitat, el document d'anàlisi valora la "seguretat jurídica i estabilitat pressupostària" que ofereix l'instrument plantejat per l'actual govern municipal. 

Altres aspectes recollits en l'informe es refereixen a la gestió d'expedients de disciplina urbanística, amb el desbloqueig de 357 casos pendents de resoldre des de 2004 o la gestió de PAI, amb la resolució, ja siga per desistiment, caducitat o acord, de fins a nou projectes de gestió urbanística indirecta, "deixats a la iniciativa privada". D'aquest tipus de programes, es mantenen tres -Madrigal, carretera d'Onda i Espai la Vila- que, avança Benlloch, constituiran la prioritat de la pròxima legislatura, després de la redefinició.

5 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page