top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Benlloch crearà l’Agència de la Sostenibilitat i Lluita contra el Canvi Climàtic en el Molí la Vila

La creació d’una plataforma logística municipal en el Clúster de la Innovació Ceràmica, on se situarà el pàrking definitiu de camions, permetrà també reduir les emissions i l’impacte de l’entrada a la ciutat de vehicles de repartiment

La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic és un dels eixos clau del programa de l’alcalde Benlloch per a dur a terme en la pròxima dècada una nova transformació de Vila-real. Entre d’altres propostes, el programa dels socialistes per a la nova Vila-real del segle XXI contempla la creació de l’Agència Local de Sostenibilitat i Lluita contra el Canvi Climàtic en l’edifici del Molí la Vila, emmarcada en el Jardí de la Sostenibilitat en el qual l’alcalde Benlloch projecta convertir el jardí de Jaume I. En aquest enclau, entre d’altres coses, es podrà gestionar i assessorar per a la col·locació de plaques fotovoltaiques en els edificis de la ciutat i, en particular, sobre una nova línia d’ajudes que plantegen els socialistes per a afavorir la implantació de plaques solars en els col·legis concertats i en les entitat sense ànim de lucre, després d’haver promogut en aquest passat mandat la instal·lació de plaques en els sostres dels col·legis públics.


“El Moí la Vila és un dels edificis més antics del nostre patrimoni i un símbol del que vam viure en el nostre poble durant els anys de govern del PP. Un molí del segle XIV que vam trobar en ruïnes i espoliat al seu propietari sense pagar-li un euro. I no només això, en el jardí on van portar el nostre rei Jaume I, obra del Fill Predilecte de Vila-real Vicente Llorens Poy, traient-lo de la plaça, també vam trobar un gran empastre de set milions d’euros que ens reclamaven els propietaris pels quals hem pagat finalment quatre i encara estem pagant”, recorda l’alcalde Benlloch. “Amb ajuda de la Diputació, ens vam posar a treballar de seguida per a què no ens caiguera el Molí i pagar al seu propietari el que es devia, assegurant l’estructura per a preservar el nostre patrimoni. És evident que no tot ha anat tan ràpid com ens hauria agradat; les cinc crisis que hem gestionat -la financera, la covid, la guerra de Putin i les crisis dels empastres i el deute heretat del PP, per les quals hem pagat ja més de 60 milions d’euros- han impedit que hi haja coses que no hagem pogut fer encara. Però les prioritats, que eren que el molí no ens caiguera i pagar al propietari, estan complides”, apunta el candidat socialista a revalidar l’Alcaldia.


“Ara, ja tenim en licitació el condicionament de l’edifici per a poder situar-hi l’Agència de Sostenibiltiat i Lluita contra el Canvi Climàtic i el Jardí de la Sostenibilitat. Un lloc que volem convertir en un dels motors que faran de la nova Vila-real del segle XXI un lloc més conscient, responsable ecològicament i sostenible. Per això, per exemple, anem a donar un gran impuls a la implantació de plaques fotovoltaiques en els edificis de Vila-real i crearem una línia d’ajudes per a poder ajudar als nostres col·legis concertats a posar també en els seus sostres aquest recurs d’energia neta que ja hem promogut en els centres públics de Primària”, argumenta Benlloch, qui afegeix que, amb aquesta mateixa línia, es vol finançar també la col·locació de plaques solars en les entitats sense ànim de lucre. “D’aquesta manera, lluitarem de manera decidida per a frenar el canvi climàtic que tant està afectant el nostre planeta a l’hora que afavorim l’estalvi en la factura de la llum”, conclou.


Una altra de les mesures que incorpora l’alcalde Benlloch al programa 2023-2030 que permetrà reduir les emissions i lluitar contra el canvi climàtic serà la creació d’una plataforma logística municipal en el nou Clúster Industrial de la Innovació Ceràmica (antic PAI carretera d’Onda). En aquesta plataforma logística s’inclourà un gran aparcament de camions -ubicació definitiva que donarà continuïtat a la campa provisional habilitada ara en la zona de les Voltes-, a més d’una zona logística que reduirà l’impacte en trànsit i en emissions de l’entrada de vehicles de repartiment a la ciutat o aparcament de llarga estada, entre d’altres.

12 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page