top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

+Cultura: nova Càtedra d'Estudis Francesc Tàrrega i rehabilitació del Convent com a espai referent
La rehabilitació, en una segona fase, del Convent, espai d’art com a centre de referència cultural i la creació d’una Càtedra d’Estudis Francesc Tàrrega són algunes de les propostes en matèria cultural en les quals la candidatura del PSPV-PSOE, encapçalada per José Benlloch, està treballant de cara als pròxims quatre anys. Propostes que se sumen a altres iniciatives ja anunciades del programa dels socialistes per al Vila-real del 2030, com la creació del Consell Local de Cultura o el condicionament del Centre de Congressos, Fires i Trobades com a auditori per a espectacles de gran format.


Càtedra d'Estudis Musicals Frances Tàrrega

“Vila-real és una ciutat bressol de música i de músics. Entre ells, el fill de Vila-real més és il·lustre i reconegut a tot el món: Francesc Tàrrega. Aquesta pedrera musical, el llegat dels grans músics que ha donat la nostra ciutat, entre els quals tenim també un altre Fill Predilecte, Rafael Beltrán, és un orgull per a tots nosaltres i volem que servisca d’inspiració per a seguir fent gran la història de la música a la nostra ciutat”, explica l’actual regidor de Cultura i membre de la candidatura de Benlloch, Eduardo Pérez, qui destaca la important pedrera de grups i agrupacions musicals que té Vila-real a l’actualitat. “Donar suport a tot aquesta tradició musical, aprofundir en el coneixement musical i retre memòria també al nostre fill més il·lustre, declarat enguany Fill Predilecte de Vila-real amb la unanimitat de tots els grups, és el que ens mou a plantejar la creació d’una nova Càtedra d’Estudis Musicals Francesc Tàrrega, que comptarà amb la Universitat i les associacions musicals de Vila-real, com no podria ser d’altra manera”, detalla.
Rehabilitació del Convent, espai d'art (segona fase)

També en l’àmbit cultural, una altra proposta principal dels socialistes els pròxims quatre anys serà escometre la segona fase de la rehabilitació del Convent, espai d’art, un edifici que va impulsar el govern del canvi en 2011 i que ara s’ha convertit en una referència indiscutible de les arts contemporànies. “En el nostre objectiu de millora continua, ha arribat el moment de posar en marxa una segona fase d’aquest projecte, que permeta seguir avançant en l’aprofitament de les instal·lacions municipals i, després d’haver hagut de resoldre en 2011 els empastres que el PP va deixar en aquest immoble singular, tant des del punt de vista històric i emotiu com artístic, culminar la rehabilitat de l’antic convent de les dominiques per a destinar-lo a edifici de referència cultura, tot respectant l’esperit original del recinte”, destaca Anna Vicens, número 10 de la candidatura que encapçala Benlloch.


“La defensa de la cultura és un eix fonamental del nostre model de ciutat, tant des del punt de vista de generació de nous coneixements i valors, dins la marca de Ciutat Educadora, com pel que fa a la dotació d’equipaments que permitisquen compartir i gaudir dels bens culturals d’una ciutat amb un enorme potencial, que necessita d’un projecte solvent com el socialista per ser canalitzat i impulsat”, conclou Benlloch.

7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page