top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

El Pla de reindustrialització local suma millores en tres polígons

Un any més, l'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una nova important aportació econòmica de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) que ens permetrà seguir avançant en el Pla de Reindustrialització local, en el qual s'han invertit ja més de 3,2 milions d'euros per a la modernització i millora de la competitivitat industrial des de 2018. A aquestes actuacions sumarem ara altres tres per un import total de 731.465 euros, dels quals l'Ivace financia 496.020 euros. Les obres se centraran en tres punts d'especial interés per al desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l'entorn de l'estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda.
"Una vegada més, demostrem la nostra aposta decidida i políticament liderada per la indústria", assegura el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que als més de 730.000 euros que s'invertiran en aquest 2021 cal sumar els 2.496.797 euros invertits entre els anys 2018 i 2019 per a l'adequació de cinc àrees industrials. D'aquesta manera, la inversió global en tres anys ascendirà a 3.228.231 euros. Obiol incideix que "malgrat les dificultats econòmiques de l'Ajuntament i la necessitat d'atendre els assumptes urgents -les crisis per la covid-19, el deute i l'urbanisme heretats del PP- no hem deixat de treballar perquè la ciutat estiga preparada en el moment en què aconseguim superar la pandèmia i puguem estar en una posició competitiva de cara al futur".


Tres projectes més

  1. Entorn de l'estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d'un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats on s'implantarà enllumenat tipus led i es completaran els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres als carrers d'Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem, on s'inclourà també una façana vegetal en el camí rural del marge est del vial. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb una inversió prevista de 200.000 euros.

  2. Segona fase del polígon de la carretera d'Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, està prevista una inversió de 243.927 euros per a la instal·lació d'enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs. D'aquesta manera, s'actuarà sobre l'eficiència energètica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgística i viària.

  3. Connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí de Betxí, on s'inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí d'Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. L'àrea afectada per l'actuació té una superfície de 2,3 milions de metres quadrats, amb un pressupost de 287.538 euros, per a la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat.

L'Ivace aportarà 165.340 euros a cadascuna de les actuacions.


3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page