top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Els barris també són Vila-real i tindran oficines municipals de districte, amb un pilot al ProgrésEl PSPV-PSOE de Vila-real implantarà les oficines municipals de districte en la pròxima legislatura i començarà amb una prova pilot en el barri del Progrés. Aquesta és una de les mesures que incorpora el programa de la candidatura socialista que lidera l'actual alcalde i candidat socialista a la reelecció, José Benlloch.


Així ho ha explicat aquest dijous el mateix Benlloch, acompanyat de tres membres de la seua llista, en una compareixença celebrada en el barri del Progrés, enfront del pavelló Melilla, “on quan nosaltres arribem a l'Ajuntament en 2011 només hi havia un parc destrossat, i ara, a més d'una zona de jocs i un espai per a tots, hi ha un nou pavelló poliesportiu”, ha assenyalat l'alcalde. Benlloch ha presentat a Miriam Caravaca, que s'incorpora a la candidatura del PSPV-PSOE de Vila-real després d'haver col·laborat durant els últims anys amb el projecte socialista a nivell local com a secretària del grup municipal. Caravaca està a més vinculada al moviment veïnal, com a presidenta de l'Associació de Veïns de l'Hospital. Caravaca, que ocupa el huité lloc de la llista socialista, ha detallat que “els barris són també Vila-real” i ha apostat per “aproximar l'Ajuntament” a aquests districtes de la ciutat. 


Caravaca ha reconegut que “una de les propostes que se'ns han quedat per fer, pel fet que aquests anys hem hagut de gestionar la complicada herència i els ‘empastres’ del PP, és la de portar als barris les oficines municipals de districte”. Per això, el PSPV-PSOE ha decidit incorporar al seu programa la proposta d'implantació d'aquest servei, que arrancarà amb una prova pilot en barri del Progrés. Aquestes oficines comptaran amb serveis d'informació, Policia i equip base de serveis Socials, tal com ha detallat la candidata socialista. S'ha triat aquest barri perquè “es tracta d'un barri que necessita un impuls i majors serveis per a donar resposta a les necessitats dels veïns”, a més de que “es tracta d'un barri amb una elevada proporció de gent gran i amb presència d'immigrants, la qual cosa fa necessari un reforç dels serveis municipals, generant més i millors espais de convivència i acostant l'administració als ciutadans”. 


L'alcalde i candidat socialista, José Benlloch, ha explicat que en aquesta legislatura l'equip de govern ha hagut de “prioritzar” recursos però ara l'Ajuntament sí que està en disposició de començar a obrir aquestes oficines de districte gràcies, entre altres coses, a la implantació de l'administració electrònica o la possibilitat de crear més places de funcionaris. Per a l'alcalde és important deixar clar que “els veïns dels barris tenen el mateix dret a tindre una bona qualitat de vida que aquells que resideixen en el centre de la ciutat, perquè tots som Vila-real”. Quant a la ubicació de l'oficina, l'alcalde ha avançat que es baralla la seua obertura en un dels baixos que l'Ajuntament adquirirà a la Fundació Flors, al carrer Sant Joan Bosco, com a part de l'acord de compra de diversos immobles que passaran a formar part de la bossa d'habitatge social. 


Per part seua, l'edil de Proximitat, Diego A. Vila, que ocupa el lloc número 13 de la candidatura socialista, ha apuntat que una de les prioritats del Govern del Canvi a l'Ajuntament ha sigut “obrir l'Ajuntament als veïns” i per aquest motiu la Regidoria de Proximitat se situa en la planta baixa del consistori, “per a transmetre aqueixa atenció pròxima i ràpida als veïns”.


Francisco Valverde, actual edil de Serveis Públics, que repeteix en la candidatura socialista, ha recordat com estava el barri del Progrés en 2011 i ha assegurat que “en huit anys hem fet màgia, perquè tot el que hem invertit ha sigut amb una hipoteca molt gran a l'esquena, havent de dedicar tots els diners als ‘empastres’ del PP”. Valverde ha assegurat que “queda molt per fer i podrem consolidar les idees de ciutat amb més recursos”. En el barri del Progrés “hem fet projectes, com aquesta plaça Riu Ana, o el carrer Jérica, que hem fet semipeatonal, però encara queden molts serveis i espais públics per millorar, i ací estarem amb la mateixa il·lusió”.


38 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page