top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Sentència Piaf: hi ha via trama. Rubert i Tomàs, inhabilitats

El cas Piaf ja té sentència i confirma el que ja sabíem: hi havia trama. La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló condemna a vuit anys i sis mesos d'inhabilitació especial per a càrrec públic l'exalcalde del Partit Popular, Juan José Rubert, per un delicte continuat de prevaricació administrativa. L'exregidor Ramón Tomás ha sigut condemnat a set anys d'inhabilitació pel mateix delicte i Antonio Pons Dols, conseller de Piaf, empresa condemnada per la trama Gürtel de finançament il·legal del PPCV, complirà altres vuit anys i sis mesos per cooperació necessària.


"Després de 10 anys de lluita per a defensar els interessos de Vila-real enfront de les irregularitats i factures falses detectades en la relació contractual amb Piaf, la sentència rebuda hui, i que estudien ja amb deteniment els nostres serveis jurídics, avala que va existir a la nostra ciutat una trama, una connivència organitzada entre una empresa, condemnada per finançament il·legal del Partit Popular, i el govern municipal", assenyala l'alcalde de Vila-real, José Benlloch.


"El nostre objectiu ha sigut sempre defensar els interessos dels vila-realencs i les vila-realenques, evitar que de les butxaques de la ciutat es pagara ni un euro que no corresponguera pagar. Aquesta sentència avala aquesta gestió i serà fonamental per a continuar defensant els interessos de la ciutat amb més força en el cas que es reactivaren els procediments judicials que van quedar paralitzats a l'espera de la resolució del procés penal", incideix el primer edil. Benlloch recorda que hi ha en aquests moments més de sis procediments judicials paralitzats per la investigació del cas Piaf.


"Davant la campanya de desprestigi i les acusacions de caça de bruixes i campanya política que hem hagut de suportar tots aquests anys, la sentència dels magistrats demostra que mai ha sigut així i que treballem amb serietat amb un objectiu únic: defensar a Vila-real per damunt de tot"

El cas Piaf va arrancar el 2011, poc després d'assumir Benlloch l'Alcaldia de Vila-real, quan l'obertura d'una investigació administrativa va permetre detectar diversos paquets de factures de Piaf que no es corresponien amb treballs efectivament realitzats ni acreditats. Aquestes comprovacions van portar el primer edil a anul·lar el pagament de les factures, bona part d'elles endossada per l'exalcalde a un banc quan estava ja en funcions del seu càrrec. D'aquesta manera, Benlloch va evitar el desemborsament de les arques públiques de 600.000 euros en factures falses. "Aquest ha sigut sempre el nostre objectiu: que no es destine ni un euro dels vila-realencs a qüestions que no corresponga pagar", conclou l'alcalde de Vila-real.

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page