top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Treballem pel futur de l'agricultura: modernització de regs en Pinella


L'agricultura és la base del nostre passat, és motor del present i té molt de futur. Per això, els socialistes, des de l'Ajuntament de Vila-real, treballem de la mà de les entitats del sector per a modernitzar i assentar les bases del futur de l'agricultura local. Amb aquest objectiu, l'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit recentment amb el president del Sindicat Central d'Aigües del riu Millars, Enrique Font, i amb el director tècnic de l'Agrupació de Regants Pinella, Héctor Manrique, per a avançar en la col·laboració per a fer possible el projecte de modernització de regadiu Pinella fase 3. En les negociacions també hi ha participat el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Energètica i Ecològica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta (Unides Podem).

"La modernització de regs Pinella fase 3 és una ocasió única per a continuar apostant per la nostra agricultura com a motor de futur, per la producció ecològica i l'estalvi hídric i energètic"

El suport institucional s'ha traduït en ajudar a les entitats a reclamar ajudes a altres administracions, a més de les tasques d'administració i burocràtiques. Ara, a més, se signarà un conveni per aportar 80.000 euros en dues quotes anuals de 40.000 euros. Aquesta quantitat es correspon amb el 50% de les dues inversions inicials necessàries per a posar en marxa els treballs: el projecte, ja elaborat i amb un cost de 120.000 euros, i la compra dels terrenys per a la construcció de la bassa.


No sols l'Ajuntament hi col·laborarà per a fer possible aquesta iniciativa. La Generalitat es farà càrrec del 100% del cost en la primera fase del projecte, programada per a 2021, i d'un 50% de la segona fase, prevista el 2022. D'aquesta manera, els propietaris tan sols hauran de costejar una quarta part dels treballs, ja en la segona fase, per a la connexió de les parcel·les amb el sistema de regs.


Modernització de regadiu Pinella fase 3 en dades

  • Cost de vuit milions d'euros

  • 12 pous (el Polo, el Carmen, la Fanguera, el Segura, el Cristo, San Miguel, el Greco, el Júcar, Unión Vila-realense, el Tibidabo, la bassa d'Insa i la Paz)

  • 4.500 fanecades o 375 hectàrees, situades al marge esquerre del polígon industrial de la carretera d'Onda.

  • Dues fases: la primera, enguany, en la qual s'escometran les obres d'interés general amb un valor de 2,8 milions d'euros, que assumirà íntegrament la Generalitat. La segona, el 2022, eleva la inversió uns altres cinc milions d'euros, que se sufragaran a parts iguals entre la Generalitat i els propietaris

  • Inclou la instal·lació d'una planta solar fotovoltaica que permetrà un estalvi de costos i un major respecte pel medi ambient.

1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page