top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Benlloch en Europa (CPLR): la covid agreujarà la crisi de la despoblació

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha estrenat com a president de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals (CPLR) del Consell d'Europa, organisme amb seu a Estrasburg que dona veu a les regions i ajuntaments a l'hora de dictaminar prèviament l'adopció de polítiques i actuacions que afecten l'àmbit local. L'alcalde de Vila-real ha alertat davant la presidència del CPLR que "la crisi sanitària i social per la pandèmia agreujarà el problema de la despoblació, per la qual cosa és més necessari que mai elevar la veu del municipalisme a Europa davant els reptes que afronta el continent per a la reconstrucció postcovid".



Benlloch és el primer representant de la Comunitat Valenciana en ser designat president de la delegació des de la creació, el 1994, d'aquest organisme dependent del Consell d'Europa.


En la constitució de la nova legislatura, el Congrés de Poders Locals i Regionals ha marcat les cinc prioritats de la nova etapa: la lluita contra la covid-19 des de l'àmbit local; la despoblació; la digitalització i la intel·ligència artificial; la lluita contra el canvi climàtic, la millora de la qualitat democràtica i la participació ciutadana davant l'augment dels populismes. L'alcalde de Vila-real ha lamentat com a única nota negativa de la sessió constitutiva de hui la decisió de Turquia d'apartar-se del conveni contra la violència masclista que es va signar en la convenció d'Istanbul el 2011.



0 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page