top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Bonificacions del IBI fins al 95% per ajudar l'empresa local front la covid


Un total de 240 xicotetes empreses i autònoms de Vila-real han sol·licitat acollir-se a les bonificacions fiscals impulsades per l'Ajuntament, presidit pel socialista José Benlloch, per a ajudar els negocis locals a alleujar els efectes de la crisi sanitària. El Pla de baixada d'impostos per a ajudar el comerç i l'hostaleria locals preveu bonificacions de fins al 95% de l'IBI per als locals on se situen negocis.

"Malgrat la complicada situació econòmica municipal, hem decidit fer aquest esforç important per a ajudar sectors i empreses que han patit i estan patint molt amb les conseqüències d'aquesta pandèmia", assenyala Benlloch

El Pla de baixada d'impostos per a ajudar el comerç i l'hostaleria locals va dirigit als sectors més afectats per la covid-19, especialment a aquells que han hagut de fer front recentment a tancaments d'activitat amb motiu de les restriccions per la covid, com l'hostaleria o els centres esportius, així com els afectats per altres circumstàncies com el tancament perimetral i restriccions d'horaris comercials. L'aplicació de bonificacions serà possible gràcies a la modificació de l'article 6.8 de l'Ordenança fiscal 1/2020 de l'IBI, aprovada el passat 2020, per a incentivar determinats sectors a través de la seua declaració com a activitats d'especial interés. En aquesta situació extraordinària de pandèmia, aquest canvi en l'ordenança permetrà aplicar una rebaixa de l'IBI als negocis afectats per la covid.


Més ajudes

A aquestes bonificacions, se suma també la concessió d'ajudes directes a l'oci nocturn, per valor de 50.000 euros, i els 1,2 milions d'euros de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir de la Generalitat per als sectors més afectats per la covid; ajudes per a les quals l'Ajuntament aporta 192.000 euros. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, un total de 328 negocis han demanat les subvencions del Pla Resistir, a més de les 14 sol·licituds d'ajudes a l'oci nocturn. L'exoneració de la taxa per a les terrasses, amb un cost estimat d'uns 180.000 euros, és una altra de les mesures adoptades per l'equip de govern durant aquest any de pandèmia per a ajudar l'hostaleria local.


1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page