top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Cultura de l'acord

Moltes vegades s’ha parlat en els últims anys de la necessitat de recuperar la cultura de l’acord. En un panorama polític dominat per la fragmentació, l’acord és una eina fonamental per a garantir majories estables. Però menys habitual és trobar exemples de consens quan no és necessari per a l’aritmètica política.

A Vila-real, els socialistes hem tingut sempre molt present que la cultura de l’acord va més enllà de l’aritmètica. I ho hem demostrat amb escreix: després d’una primera legislatura amb un govern de progrés format per quatre partits, vam seguir governant en coalició amb Compromís a pesar d’haver obtingut la majoria absoluta en la segona legislatura. En les últimes eleccions, vam revalidar aquesta aposta pel consens i, de nou, governem amb acord a pesar de no ser necessari, amb Unides Podem.

Aquesta setmana hem tornat a demostrar que l’acord i el consens està en el nostre ADN. Després de moltes dificultats, de noves maçades dels empastres de l’urbanisme del PP que ens van arribar a final d’any i que ens van obligar a canviar les nostres previsions, finalment hem aprovat el pressupost. Amb els 13 regidors socialistes i el regidor d’Unides Podem comptem amb una majoria àmplia per a aprovar-lo sense problemes. Però no ens hem quedat ahí. El grup municipal de Ciutadans, als qui vull agrair la seua voluntat de treballar per Vila-real, ens va presentar una proposta i hem arribat a acords que finalment han suposat també el seu vot favorable als pressupostos. També vull agrair al regidor d’Unides Podem, al tinent d’alcalde José Ramón Ventura, per aparcar diferències i buscar punts d’encontre per a treballar per Vila-real.

Pactar, arribar a acords, vol dir cedir en algunes coses i acceptar els punts de vista de l’altre. I ho hem fet pensant en sumar i remar tots junts per Vila-real en un moment especialment delicat i difícil com el que estem vivint. Altres han preferit seguir mirant-se el melic i treballar en benefici propi, sense mirar per l’interés general. El resultat ha sigut un pressupost recolzat per 16 dels 25 membres de la corporació. Un pressupost prudent i responsable, que reforça la lluita contra la covid-19 i l’aliança amb la societat, fa front a la gestió del passat, sense renunciar a gestionar el present i a seguir obrint oportunitats cara al futur.

Poc han tardat en acusar-nos de no sé quina deriva de dretes els nous Compromís per Compromís, obsessionats en desgastar com siga i a costa del que siga al govern local a veure si ells -i no el poble- poden traure’n algun rèdit polític. Potser cal preguntar-los si Joan Ribó, que també va pactar amb Ciutadans el pressupost de València, és de dretes o si Ignasi Garcia és de dretes, quan pacta amb Ciutadans i el PSPV el pressupost de la Diputació. Tanta obsessió tenen per atacar-nos que els que han acabat ajuntant-se amb la dreta de PP i Vox són ells per a votar que no al pressupost.

Fa menys de dos anys ens vam presentar a les eleccions dient que quedava molt per fer, que no podíem fer ni un pas arrere i que, per a nosaltres, Vila-real va primer que res. Amb açò, tornem a demostrar-ho, perquè, junts, Vila-real avança.

Article de l'alcalde, José Benlloch, publicat en Mediterráneo el 5 de març de 2021

1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page