top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Els 6,7 milions de romanants ja tenen nom: pagar els empastres del PP

El pressupost municipal de 2020 s'ha liquidat amb un total de 6,7 milions d'euros de romanents de Tresoreria. Però no, no hi ha 6,7 milions d'euros 'gastadors' a l'Ajuntament: la majoria ja estan compromesos per a fer front al llast de l'urbanisme del PP, l'impacte de les ajudes als sectors més afectats per la covid-19, els pagaments pendents a funcionaris i nous reptes per a perfilar la Vila-real del futur. L'alcalde, José Benlloch, va signar el 15 de març la liquidació dels comptes de 2020. "El romanent puja enguany fins als 6,7 milions d'euros pel fet que hem tingut més ingressos dels previstos, gràcies a què la Generalitat ha saldat el deute pendent amb Vila-real, i també hem realitzat menys despeses de les que havíem pressupostat inicialment, degut sobretot a la pandèmia", explica.


"Aquest equip de govern no sols té la responsabilitat de gestionar la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, sinó que el nostre repte és encara més difícil perquè arrosseguem les crisis del deute i de l'urbanisme que ens va deixar el Partit Popular"

Dels 6,7 milions de romanents de Tresoreria:

  • 2 milions d'euros es destinaran al pagament de despeses pendents de l'anterior exercici, per un canvi de criteri comptable del tancament de l'any.

  • Dels 4,7 restants, pràcticament un milió sufragarà interessos per resolucions urbanístiques heretades del PP, als quals se sumen altres 400.000 euros d'una nova sentència que ha arribat al consistori després de l'aprovació del pressupost.

  • 600.000 euros, aproximadament, per a fer front al pagament pendent de la productivitat dels funcionaris

  • 700.000 euros més per a poder cobrir els grans contractes en licitació o previstos el 2021.

Aquestes despeses "fixes" deixen a penes 2 milions d'euros per a completar les necessitats de despesa corrent de les diferents regidories i per a fer front a l'impacte de les ajudes anticovid, com pot ser la bonificació de l'IBI.


1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
  • Facebook icono social
  • Icono social Twitter
  • Icono social Instagram
bottom of page