top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

La veu de Vila-real arriba a Europa


Vila-real estarà present en la presa de decisions del Consell d'Europa. El nostre alcalde, José Benlloch, ha sigut elegit president de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals (CPLR) del Consell d'Europa, l'organisme consultiu encarregat de dictaminar prèviament a l'adopció de polítiques i actuacions que afecten l'àmbit local. Benlloch es converteix, d'aquesta manera, en el primer representant de la Comunitat Valenciana a ser designat president de la delegació des de la constitució, l'any 1994, de l'organisme, amb seu a Estrasburg i dependent del Consell d'Europa.

Benlloch: "És un repte que assumisc des de la responsabilitat, la humilitat i la convicció del nou ordre internacional que s'obri en l'era postcovid, en el qual la Unió Europea tindrà un paper fonamental en la reconstrucció, la transformació i la resiliència dels nostres països. Vila-real no podia renunciar de cap manera a estar també en el mapa d'Europa a través d'aquest organisme. Es tracta, sobretot, de reforçar la importància de la veu local per a fer front als reptes d'un món global".

El CPLR està format per 324 representants i 324 suplents de 47 estats i s'estructura en dues cambres: la d'autoritats locals i la de regions. El treball s'organitza en tres comités: el de Seguiment, el d'Assumptes Actuals i el de Governança, al qual estarà adscrit Benlloch. En el cas de la delegació espanyola, està formada per 12 membres i altres 12 suplents, dels quals sis són diputats autonòmics i altres sis, alcaldes o alcaldesses. Es tracta d'un òrgan adscrit al Consell d'Europa, la institució europea més antiga -creada el 1949- per a la defensa, protecció i promoció dels drets humans, la democràcia i l'Estat de dret. Formada per 47 estats, no forma part de les institucions de la UE.


1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page