top of page
Buscar
  • Foto del escritorAlcalde Benlloch

Patxi López: "El 28-A elegim entre els divendres de drets del PSOE o els divendres de dolors del PP"





El PSPV-PSOE ha celebrat un acte sectorial sobre Discapacitat en la seu de l'Associació Acudim de Vila-real, que ha estat moderat per l'alcalde de la localitat, José Benlloch, i que ha comptat amb la intervenció de l'ex Lehendakari i expresident del Congrés, Patxi López, i amb els candidats a les Corts Valencianes, Carlos Laguna i Sabina Escrig, i l'alcalde i candidat a l'alcaldia, José Benlloch. Patxi López ha reflexionat sobre el fet que “en menys de dos mesos, amb la nostra papereta, ho triarem tot, construirem tota l'arquitectura institucional del país, decidirem com volem que siga, si volem una Espanya amb govern del PSOE, o amb un govern de la dreta i l'extrema dreta”.


Les opcions són molt clares, ha assenyalat, “haurem d'optar pels divendres socials en els quals es recuperen drets per a apuntalar l'Estat del Benestar, o pels divendres de olor, com ocorria en l'època de Rajoy, quan cada divendres teníem una nova retallada que significava una greu retrocés”. En aquest sentit, ha recordat que el PP va paralitzar i va deixar sense pressupost la Llei de Dependència i sense prestacions als aturats de llarga durada majors de 52 anys.


Per part seua, Carlos Laguna ha assenyalat que ha acceptat formar part de la candidatura del PSPV-PSOE com a independent perquè després de les retallades del PP, “hui més de 1,3 milions de valencianes i valencians estan prenent els seus medicaments de forma gratuïta, a pesar que el Govern de Rajoy va recórrer la decisió de la Generalitat que presideix Ximo Puig de retornar els drets que havia eliminat la dreta”.

Carlos Laguna: “Hui més de 1,3 milions de valencianes i valencians estan prenent els seus medicaments de forma gratuïta a pesar que el Govern de Rajoy va recórrer la decisió de la Generalitat que presideix Ximo Puig de retornar els drets que havia eliminat la dreta”.

Sobre aquest tema, ha recordat que amb Ximo Puig “a poc a poc s'han anat reparant les moltes retallades i males herbes que es van fer durant els moments més durs de la crisi”. Així, ha incidit que “va haver persones a les quals se'ls van ajuntar diversos copagaments, el d'un centre ocupacional, el del transport i el dels medicaments”, i el resultat va ser que “van haver de renunciar a aquests serveis perquè van deixar de ser gratuïts”.


Durant la seua intervenció, Laguna ha emplaçat a Patxi López perquè en la pròxima legislatura s'adeqüe a la realitat la llei de contractes amb l'administració aprovada pel govern de Rajoy, ha dit que “cal canviar-la perquè castiga a les organitzacions sense ànim de lucre, a les quals els ho posa molt difícil per a contractar amb l'Administració”.


En l'acte celebrat a Vila-real també ha intervingut la regidora i candidata a revalidar la seua acta de diputada autonòmica, Sabina Escrig, qui ha posat de manifest la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat o amb un familiar amb discapacitat. “Cal continuar treballant per a aconseguir places en les quals els fills estiguen degudament atesos quan les mares estan indisposades per malaltia”, ha dit.



58 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page